I’ve been seeing photos on Instagram and Pinterest of this DIY tipi for a while now and I reeeeally wanted to make it but it was all for kids….and I don’t have any…:S Hmm ok, never mind then. But…but wait! I do have cats! And if there’s one thing cats love to do is get into cozy spaces to hide or play or just sleep in! Puuuurrrrfect!

DSC_1465

So, this afternoon I bought some wooden poles that are actually for brooms but whatever, it works. Got some wool out and some spare piece of fabric I had and assembled this tipi. Pretty cool right? It’s super easy too! No sewing or glueing or anything…Might change that, cause while I’m typing this my cats are playing and it’s about to fall over…aaaargh!

But, for now it looks good and stays up. (update: the tipi is still alive, I repeat the tipi is still alive!!)

Would you like to get a more detailed DIY post on how I made this? Please leave a comment! Also if you don’t want a more detailed post but just like what i’m doing, comment please!

I’m a little bummed that there’s hardly any commenting being done under blogposts anymore, but only on Instagram….I like that too, but also here! I like to see who’s reading and appreciating my stuff! 🙂

Have a nice day!

xx M

Ik heb heel vaak deze DIY tipi voorbij zien komen op Instagram en Pinterest maar omdat ze altijd voor kinderen waren, heb ik hem nooit gemaakt. Totdat ik bedacht dat katten ook houden van lekker plekjes om te spelen, slapen en verstoppen! Yay! Dus ik vier houten palen gekocht, eigenlijk voor een bezem maar ach het werkt. En met wat wol en stof die ik over had een tipi gemaakt! Hoe tof? Nou ja, ik ben dus zelf best trots, en je hoeft niet te naaien of lijmen of zoiets. (hoewel tijdens het tikken zitten de katten erin te spelen dus even kijken of hij het houdt)

(update: Hij staat nog, ik herhaal hij staat nog!!)

Oh en als je meer wilt weten over hoe ik het precies heb gedaan, laat hier dan even een berichtje achter. Is zo leuk om berichtjes hier te lezen en niet alleen op Instagram…

Fijne dag!

xx M

DSC_1460 DSC_1467

15 Comments on DIY: cat tipi

 1. Mandy
  02/03/2015 at 6:41 PM (4 jaar ago)

  Superleuk idee en resultaat! Ik heb kinderen en een kat, dus zou hier ook een hit zijn. Ik wil wel weten hoe je m hebt gemaakt!

  Beantwoorden
 2. Ine
  03/03/2015 at 12:59 AM (4 jaar ago)

  Tell me alllll about it! Ik had je al een comment achtergelaten op Insta, maar ik zou hier dus wel het fijne van willen weten. Ik had precies hetzelfde.. Wil wel zo’n leuke tipi (bestellen) maar waarvoor?? Ik denk dat ik soms een beetje doordraaf in het maken en kopen van dingen voor mijn katers. Maar jij doet het dus gewoon?! Te gek!

  Beantwoorden
 3. Inge
  05/03/2015 at 9:17 AM (4 jaar ago)

  Super leuke tipi! Zou graag willen weten hoe je hem maakt! Misschien dat ik me moeder zo ver krijgt om hem te maken voor mijn zoontje (zelf niet zo handig met een naaimachine

  Beantwoorden
 4. Sonja
  05/03/2015 at 1:03 PM (4 jaar ago)

  Superleuk! Lijkt me toch nog best een werkje om zelf te maken. Jammer genoeg nog even geen tijd voor

  Beantwoorden
 5. Mariët
  11/03/2015 at 9:49 PM (4 jaar ago)

  Heey, hihi grappig om ook te lezen dat jij het leuk vindt reacties te krijgen op je blog ipv alleen op IG 🙂 heeel herkenbaar! Dus bij deze, leuke blog!!! Kus

  Beantwoorden
 6. Manon
  12/03/2015 at 9:18 PM (4 jaar ago)

  Tof! Ben benieuwd naar de DIY beschrijving, als ik hem niet win dan ga ik zelf een poging wagen…

  Beantwoorden
 7. Sanne
  20/03/2015 at 8:56 PM (4 jaar ago)

  Ik vind m super leuk !!!! Ben heel benieuwd naar de DIY !

  Beantwoorden
 8. Serap
  21/03/2015 at 10:55 AM (4 jaar ago)

  Ik heb hetzelfde, zie die te gekke tipi’s nu zo vaak voorbij komen. Als ik hem niet win op je Insta, dan maar 1 zelf maken

  Beantwoorden
 9. Sandy
  22/03/2015 at 8:32 PM (4 jaar ago)

  Zo mooi!!!! Ik wil ook wel de handleiding. Als ik dan eens tijd en moed heb, begin ik er misschien eens aan.

  Beantwoorden
 10. issemij
  22/03/2015 at 9:13 PM (4 jaar ago)

  Super tipi en helemaal omdat er geen naaimachine aan te pas is gekomen 😀 mocht ik nou niet de gelukkige winnaar van je IG actie zijn dan zou ik natuurlijk graag willen weten hoe jij dit gefixt hebt!

  Beantwoorden
 11. Ingeborg
  24/03/2015 at 7:08 PM (4 jaar ago)

  Ziet er echt super uit!! Ik heb wél kids en ik vind het een enorm leuke hut voor ze. Ik zie ze al helemaal zitten in hun eigen huisje 🙂 Ik zou dan ook graag willen weten hoe je dit hebt gemaakt!

  Beantwoorden
 12. MissNeriss
  08/04/2015 at 11:29 AM (4 jaar ago)

  I’d totally love to see how you made it – my kid (don’t have a cat *sob*) would love this I reckon

  Beantwoorden
 13. Linda
  16/04/2015 at 3:33 PM (4 jaar ago)

  Wat een goed idee om zelf een tipi te maken. Dat zou ik nou ook graag willen aangezien de tenten die ik hier thuis voor mij zoontje maak vooral uit stoelen en dekens bestaan. Maakt hem natuurlijk niet uit, maar zo’n stijlvolle tipi, I like! Ik hoor heel graag hoe je deze in elkaar gezet hebt.

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.