Hello! Gonna do something different today, an interview with a creative. And I’m sorry but It’s in Dutch…BUT there’s a translate button on my site so hopefully you can still read it all.

Anyway, It’s an interview with a creative. Since I’ve been on Instagram I’ve seen so many amazing people creating the most beautiful stuff that I wanted to know more about the person behind the creations.

image (2)

For the first interview I asked Hella Duijs to answer some questions. She makes the most beautiful little vases. But I’ll let her tell the rest. Enjoy!

Wie ben je?
Mijn naam is Hella Duijs ik ben 27 jaar en ik woon in Nijmegen. Ik woon samen met mijn vriend Maarten. Naast mijn eigen bedrijf werk ik op het ROC in Nijmegen, als onderwijsassistent. Helaas geen werk kunnen vinden als docent.

Hoe ben je gekomen waar je nu bent? (vooropleiding, voormalig of recent werk, ben je beïnvloedt door mensen om je heen?)
Ik heb hard moeten werken om te staan waar ik nu sta. Wilde als kind binnenhuisarchitect worden, was altijd bezig met mijn kamer opnieuw inrichten, zelf accessoires maken enz. Als klein kind verplaatste ik mijn kast of bureau naar de andere kant van de kamer. Dus je kunt je voorstellen dat er regelmatig wat kapot viel.. Toen ik 18 was ben ik naar een Mbo opleiding gegaan in Utrecht om een opleiding interieur styling te volgen. Toen ik die opleiding had afgerond wilde ik niet meer verder met interieur dus ik ben toen de docenten opleiding gaan volgen aan de kunstacademie in Arnhem. Tijdens de vier jaar op de kunstacademie hebben we 1 keer het vak keramiek gehad en ik was gelijk mega enthousiast. Vond het zo vet dat je een schets maakt en een paar weken later je eigen ontwerp in handen hebt en kan gebruiken! Na mijn afstuderen wilde ik verder gaan met keramiek. Wilde toen gewoon een leuk vaasje maken, niks bijzonders ook niet met de intentie om het te gaan verkopen. Stiekem wilde ik het wel verkopen maar had geen idee hoe ik dat had moeten aanpakken. Gelukkig was daar Instagram! Ik plaatste een aantal foto’s van het vaasje op Instagram en toen ging het eigenlijk vanzelf. Vanaf mei zijn de vaasjes in een aantal winkels en webshops te koop in Nederland, daar ben ik ontzettend trots op!

image

Hoe is het idee voor je ontwerpen ontstaan?
Ik had al snel het idee om een set van drie vaasje te maken. Een klein vaasje, een breed laag vaasje en een groot vaasje. Ik ben begonnen met schetsen, schetsen en nog eens schetsen totdat ik het gevoel had ‘hier worden we blij van’. Verder wilde ik ook de combinatie van glans en mat terug laten komen in de vaasjes. Ik wilde zachte pastel kleuren gebruiken zodat de vaasjes goed te combineren zijn met elkaar en met andere vaasjes.

Waar liep je tegenaan toen je dit wilde doen?
Wat ik al zei, hoe pak je zoiets aan? Ik had totaaaaal geen verstand van ondernemen. Mijn broer Bard heeft een eigen onderneming al vijf jaar en hij staat altijd voor me klaar voor als ik ergens niet uit kom. Dus sms mijn broer regelmatig voor advies. Moet ook wel wennen aan de zakelijke rol die je soms moet hebben, dat moet ik nog wel leren. Gelukkig heb ik ook een lieve vriend die daar juist heel goed in is en me daar weer bij helpt. Het is ook lastig om soms te bepalen wat de juiste keuzes zijn. Maar heb geleerd dat wanneer het goed voelt ik het gewoon moet doen. En als dan toch anders uitpakt dan leer ik daar alleen maar van.

Zijn er mensen waar jij naar opkijkt?
Vind Lenneke Wispelwey en Yvette Jacobs hele toffe ontwerpers. Ze maken beide toffe dingen, hebben een eigen stijl. Bijna alles wat ze maken zou ik wel willen hebben.
Kijk ook wel op tegen mijn broer Bard, hij is een echte ondernemer en heeft verstand van zaken, zou dat ook wel willen hebben. Hij is al wel langer bezig dan ik dus misschien is er nog hoop voor mij!

Waar ben je onzeker over?
Pff heb je even? Ben heel erg perfectionistisch, dus als er ook maar 1 dingetje op mijn producten zit dan heb ik het gevoel dat ik het al niet meer kan verkopen. Dan zeg ik vaak tegen mezelf: ‘Hella het is handwerk!’ Soms ook wel bang dat mensen toch ontevreden zijn als ze een vaasje hebben gekocht. Ik hoop gewoon dat ik nog heel lang mensen blij kan maken met leuke vaasjes en dat niet iedereen over een maandje er helemaal klaar mee is.

Wat vind je van het feit dat er steeds meer gekopieerd wordt in de design wereld?
Ik vind het jammer maar wel logisch, er is al zoveel gedaan in de designwereld dat het voor een ontwerper lastig is om nog origineel te zijn. Er zijn altijd wel elementen aan het ontwerp die mensen eerder hebben gezien. Ik probeer dat zelf een beetje los te laten en gewoon dingen te maken die ik leuk vind.

Heb je nog dromen voor de toekomst?
Ik hoop dat ik fulltime bezig kan zijn met mijn bedrijf, lijkt me ook tof om een echte winkel te beginnen en dan misschien ook werk verkopen van andere.
Vanaf april heb ik mijn eigen atelier/winkel in Nijmegen, wil daar op de zaterdag de deuren openen voor publiek en het zou fijn als mensen komen ahaha.

Wat voor tips zou je geven aan mensen die hetzelfde willen doen als jij?
Durf risico te nemen, dit heb ik heel lang niet gedurfder zag alleen maar problemen. Nu ik dat los heb gelaten en het gewoon doe merk ik dat ik veel meer bereik dan wanneer ik op veilig speel.

Well, there you have it. Thank you Hella so much for being so open and honest! If you like to buy one of her vases you can do that at the shop of buitendelijntjes.

image (1)

7 Comments on Interview: Hella Duijs

 1. Buiten de Lijntjes
  21/03/2015 at 11:14 AM (4 jaar ago)

  Leuke Blogpost! Wij zijn nu al exclusief dealer van deze vaasjes. Dank voor het noemen van onze shop! Wij vinden het altijd superieur om de eerste te zijn om een nieuw product van een jonge ontwerper te verkopen.

  Beantwoorden
  • Mariandel
   21/03/2015 at 1:39 PM (4 jaar ago)

   Geen probleem, jullie hebben ook een super leuke shop. Ga zo door!

   Beantwoorden
 2. Buiten de Lijntjes
  21/03/2015 at 11:30 AM (4 jaar ago)

  Auto correct sucks superieur moet superleuk zijn

  Beantwoorden
 3. Lysan
  21/03/2015 at 1:27 PM (4 jaar ago)

  ik ben de moeder van Hella en Bard.
  Enorm trots!!!
  Erg leuke blog, mooi interview. Succes iedereen

  Beantwoorden
  • Mariandel
   21/03/2015 at 1:38 PM (4 jaar ago)

   Dankjewel! Vond het erg leuk om zo meer over Hella te weten te komen. Ze maakt super leuke vaasjes!

   Beantwoorden
 4. Wieneke
  22/03/2015 at 8:54 AM (4 jaar ago)

  Ik had de vaasjes al eens gespot in wat winacties op instagram en toen ik door de webshop van buiten de lijntjes aan het scrollen was. Ze zijn zo schattig!! Leuk interview!

  Beantwoorden
  • Mariandel
   22/03/2015 at 7:58 PM (4 jaar ago)

   Echt he! Vind ze super!! Dankjewel, ben blij dat Hella zo leuk en open was/is 🙂

   Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.